Perfil

Vaig nàixer al carrer Jardí del barri de La Florida de l’Hospitalet de Llobregat, el 27 de juliol de 1958 i sóc el petit de cinc germans. Quan tenia quatre anys, la meva família es va traslladar al barri del Congrés de Barcelona. Actualment visc al Clot. Estic cassat i tinc una filla i un fill.

Vaig anar a l'escola fins els 14 anys, al Timbaler del Bruc, una escola pública on ens feien cantar el "Caral al Sol" i pujar i baixar banderes. Després vaig fer un curs de Secretariat amb la intenció d'entrar a La Caixa, després no vaig entregar la sol·licitud.

Des que vaig ingressar a la Joventut Comunista de Catalunya, el desembre de 1974 al Guinardó (on vaig ser responsable de moviment obrer a la seva comissió executiva nacional), no he deixat de militar políticament. Primer al Partit Socialista Unificat de Catalunya (on vaig ser responsable del barri del Congrés de l'agrupació Meriana-Nord i responsable de finances de Nou Barris) i, després, a Iniciativa per Catalunya Verds. Ara sóc membre de l'Assemblea del Clot-Camp de l'Arpa i activista de l'Eix Refugi i Migració de Barcelona en Comú.

Als 15 anys em vaig afiliar a CCOO i vaig ser un dels fundadors de la primera comissió obrera a l’empresa BASI HERMANOS, S.L., a la clandestinitat, on vaig ser acomiadat, i posteriorment readmès, per participar a la primera vaga general de la transició convocada unitàriament per la Coordinadora d’Organitzacions Sindicals (COS). A CCOO del Tèxtil em deien "Alfonsito" perquè era el responsable de joves, i a la JCC em coneixien con "el Nueve" que era el meu sobrenom clandestí.

El 1978 vaig deixar l’empresa per ser contractat per CCOO com a repartidor de la seva publicació “Lluita Obrera”. Vaig ser elegit com a Secretari de Joves en el Primer Congrés de CCOO de Catalunya. Actualment estic jubilat.

Des de 1989 fins el 2014, m'he dedicat a la gestió de plans de formació al meu sindicat i he estat director de diversos seminaris i projectes al voltant de la formació contínua. També he dissenyat la metodologia de diverses accions formatives.


El 1995 vaig obtenir el títol de Graduat Social per la Universitat de Barcelona.

En 2004 em vaig treure el títol de Tècnic en Prevenció de Riscos Laborals acreditat per la Generalitat de Catalunya.

Col·laboro a la difusió de campanyes de SOS Racisme, d'Amnistia Internacional i Metges sense fronteres.

Formo part del Ron-K2 grup de pares i mares de l'agrupament escolta K2, soci de l'Ateneu del Clot i activista de Unitat Contra el Feixisme i el Racisme.

Sóc membre de l'Executiva de l'Amical de les Brigades Internacionals de Catalunya i de la Coordiadora Obrim fronteres.

M'agrada fer senderisme, la fotografia, llegir, la família i els amics.