divendres, 7 de març del 2014

EL CASAL TRAMUNTANA, LA CARA AMABLE DEL NAZISME?




http://unitatcontraelfeixisme.wordpress.com/2014/01/23/manifestacio-22-m/


Ara fa dos anys, al gener de 2012, que es va obrir un local al carrer de la Independència, 333 al barri del Clot-Camp de l’Arpa.

Aquest local havia de dir-se Centro Social Militia (amb reminiscències clarament neonazis). Finalment, degut a la pressió veïnal, va acabar dient-se Casal Tramuntana.

Aquest casal, segons declaracions del conseller del Districte, Sr. Freixedes, de CiU, és un local on es reuneix un grup d’amics i que tenen prohibit fer actes oberts i públics.

Aquest “grup d’amics” fan activitats socials: donació de sang; recollida d’aliments i joguines; per Sant Jordi porten roses a les iaies dels casals d’avis; recullen taps de plàstic per ajudar a una nena malalta; juguen a futbol; excursions; calçotades; xerrades; exposicions... Actes, tots aquests, publicitats al seu bloc. També han creat un espai ecologista a la blogosfera “Ibernatura”. 

Aquesta és la cara amable, però que hi darrera de tot això?. Per començar, al seu logo incorporen un símbol “identitario” què és la definició que fan servir els neonazis europeus; mantenen relacions amb el moviment feixista italià Casa Pound; amb el partit nazi de Grècia Alba Daurada; amb el partit racista i xenòfob Plataforma x Catalunya. 

Efectivament, a la inauguració del Centro Social Militia havien de intervenir dos destacats membres de Casa Pound, un d’ells implicat a la matança de l’estació de Bolonya als anys 80. Membres del Tramuntana es van entrevistar a Grècia amb el portaveu d’Alba Daurada, un d’ells es va tatuar a la cama els logos del Tramuntana” i “Alba Daurada. Qui paga les factures del local és Rebeca Berenguer, número 10 a les llistes de PxC a l’Hospitalet a les municipals; AlbertoSánchez, regidor de PxC a l’Hospitalet un dels impulsors del Casal Tramuntana, se’l va fotografiar fent la salutació nazi, junt a Alejandro Fernández, darrere una bandera de la mateixa ideologia, a la celebració de l’Eurocopa de 2012 .

A la publicitat dels seus actes comencen a incloure elements de la seva ideologia. Al cartell de la recollida d’aliments manifesten “nos solidarizamos con aquellas familias españolas a través de nuestro BANCO DE ALIMENTOS”. 

Membres del “Casal Tramuntana” han estat implicats en actes i agressions feixistes: Alejandro  Fernández va participar a un acte d’homenatge a Rudolf Hess a la localitat de Wundsiedel (Baviera); a la celebració de l’Eurocopa de 2012, que es va fer a la plaça d’Espanya, on van participar diversos membres del Casal Tramuntana, els concentrats van protagonitzar agressions racistes contra ciutadans nouvinguts d'origen llatinoamericà; al poc de la seva obertura van aparèixer pel barri enganxines i pintades de caràcter feixista, algunes d’elles negant l’holocaust. Membres del casal van participar a l’acte feixista convocat el 12 d’octubre a Montjuïc. Els feixistes van boicotejar el mural antifeixista promogut per Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) i autoritzat per l’administració del Distrcite. Un membre de UCFR Sant Martí va rebre un anònim vexatori. 

Si només son un grup d’amics, perquè provoquen tant neguit i preocupació al barri?. Més de 100 persones, veïns i veïnes del Clot-Camp de l’Arpa, van participar a l’assemblea convocada per UCFR on es va informar de l’existència d’un centre nazi al barri. D’aquesta assemblea va sortir un manifest que va ser signat per la majoria d’entitats, agrupacions i organitzacions socials i polítiques del barri.

Si no fossin nazis, perquè més de 1.000 persones van sortir al carrer reclamant el seu tancament?

Si no fossin feixistes, perquè el Plenari del Consell del Districte de Sant Martí va aprovar unànimement, a proposta del grup ICV-EUA, una iniciativa on es deia que es farien servir tots els mitjans a l’abast pel seu tancament?

Són nazis
Són racistes
Són xenòfobs
Són homòfobs
Són un perill latent

TANQUEM EL TRAMUNTANA, NO VOLEM FEIXISTES AL CLOT NI EN LLOC!!!


DIA 22 DE MARÇ, JORNADA INTERNACIONAL CONTRA EL FEIXISME.

Cap comentari: