divendres, 1 d’abril del 2016

80 anys de la ignomínia




Es de rebut que, en una societat democràtica hi hagi una fundació que enalteix un dictador feixista, les accions del qual haurien d’haver estat condemnades i retirats tots els sues símbols i prohibit els partits que encara el reivindiquen, i a més que cobri una no menyspreable subvenció de l’Estat democràtic?

Avui, fa 80 anys, va guanyar el cop feixista que va començar tres anys abans en nom del nacional-catolicisme, i que va acabar amb el govern republicà i la democràcia votada i decidida pel poble. La Fundación Francisco Franco ho està celebrant a les xarxes amb el lema “nosotros no olvidamos”.

Certament, és dia per recordar. Per recordar als milers de persones encara a les cunetes, i que la gran majoria d’elles no va participar en actes de guerra.

Per recordar a Federico García Lorca, vilment assassinat, i a Miguel Hernández, mort a la presó. Aquest són exponents del durant i el després del cop d’Estat.

Per recordar als centenars de milers d’homes i dones, famílies senceres, que van haver d’exiliar-se, fugint del terror feixista.

Per recordar als milers d’homes i dones joves que van venir al nostre país per combatre el feixisme. Honor i glòria a les Brigades Internacionals!

Per recordar als milers d’homes i dones que, a la més estricte clandestinitat i posant en perill de les seves vides, es van incorporar la lluita antifranquista des de els primers moments. Com Julian Grimau, i tants d’altres, torturats fins la mort.

Per recordar a Lluís Companys, representant d’un poble que havia perdut les seves llibertats, entregat pels nazis i afusellat pels franquistes.

Per recordar......

Per recordar a José Antonio Labordeta, que va dir als hereus del franquisme: A LA MIERDA!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada