dijous, 28 de gener del 2016

Del racó del sindicata

Acaba un cicle

Després de més de 40 anys de lluita organitzada a l’empresa, per primera vegada CCOO perd les eleccions a l’empresa BASI S.A., després d’un dur ERO que va acabar amb la producció a l’empresa i la transformació en una distribuïdora, on dos terços de la plantilla està a botigues o a les oficines, la resta, fen feines d’emmagatzematge.


Les cosidores, les teixidores i teixidors, les planxadores, les talladores i talladors... van ser acomiadades, com ho van ser una part del personal administratiu i tècnic. El gruix de l’afiliació i la força de CCOO.


Però, malgrat els esforços de l’empresa, malgrat les candidatures de CGT i UGT, CCOO té 2 representants de 7 en el comitè d’empresa. CCOO no ha renovat la majoria, com sempre ho havia fet, però encara queden espurnes per avivar el foc.


Vull recordar amb estimació, a aquelles dones valentes que es van organitzar a les clandestines Comissions Obreres de l’empresa i, de manera especial, a la Carmen, la Charo, la Montse, la Isabel i la Pilar que van ser acomiadades per participar a la primera vaga general de la Transició, organitzada per la Coordinadora d’Organitzacions Sindicals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada