dimecres, 18 de juny del 2014

TORNO A LA FEINA D’ABANS


Les comarques de l’Anoia, el Garraf i l’Alt Penedès, enclotades entre les muntanyes de Montserrat, el Massís del Garraf i el Sistema Prelitoral Central i solcades per les conques dels rius Anoia i Foix, travessades per la Via Augusta, compta amb uns paisatges, paratges i racons extraordinaris, on els boscos, el mar i les vinyes són un plaer pels sentits i les sensacions a pesar dels bocins que les cimenteres li fan les muntanyes, dels centenars d’urbanitzacions que s’enfilen pels vessants, les destrosses al paisatge produïdes per l’asfalt de les autopistes i autovies que les travessen.


És en aquest entorn on m’he mogut, gairebé a diari, durant un any i mig. Des de Calaf a Castellet i la Gornal, des de Torrelles de Foix a Vilanova i la Geltrú. On he fet amistats i he conegut gent honesta i treballadora. Persones valentes implicades en la defensa  i millora de les seves condicions de treball i les dels seus companys i companyes.

També he conegut gent amb pors, amb neguits i incerteses en el seu futur. Homes i dones menyspreats i maltractats a les empreses on treballen, algunes que, encara treballant, no surten de la pobresa. Sovint en condicions laborals i ambientals pernicioses. Amb el convenciment que, dins la fàbrica, es fiquen en un forat negre on es perden drets.

Jo els he parlat d’organització i de sindicat, de reivindicació i lluita, de negociació i proposta. He fet sindicalisme de brega entre sindicalistes bregats. He estat al costat d’homes i dones que m’han ensenyat molt d’organització, sindicat, reivindicació, lluita, negociació i proposta. Que m’han mostrat la seva coherència, fermesa i compromís en situacions molt dures.

Després d’aquest any i mig, he tornat a la rutina del sindicalisme de gestió. Ho he fet des de la nostàlgia i amb el “mono” d’estar enmig dels “fregaos”. Però crec que ara sóc una mica més savi en una organització renovada. Una organització a la què he dedicat quasi tota la meva vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada