dimarts, 24 de juny del 2014

HEM TANCAT EL CENTRE NAZI CASAL TRAMUNTANA, DEL CLOT-CAMP DE L'ARPA!!!



Gràcies a la pressió veïnal, social i unitària els feixistes del Casal Tramuntana han hagut de fer les maletes i marxar a corre cuita. El nucli de Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) de Sant Martí portava dos anys i mig denunciant, sensibilitzant i mobilitzant per aconseguir el tancament d’aquest centre per el perill potencial que aquest representava.


És cert que el fet de marxar per la no renovació del contracte d’arrendament, per part de la propietària del local, no és la solució que demanava UCFR ja que no els impedeix obrir el local en un altre indret, però hem de celebrar el fet de que els hem fet fora del nostre barri.


La millor opció hagués estat la que perseguia UCFR, el tancament per decisió política de l’Administració, cosa que, el conseller del Districte, Eduard Freixedes, sempre a defugit. El cert és que la legislació sobre delictes d’odi i xenofòbia és molt laxa, fins el punt que fer la salutació nazi o negar l’holocaust no està penat al nostre país.


Però estic content que hagin tancat portes, que hagin marxat del barri gràcies a “perro-flautas” llardosos com jo que no han deixat de lluitar pel seu tancament. El barri del Clot-Camp de l’Arpa ha estat un referent de com articular i canalitzar la pressió social i veïnal contra els nazis del Casal Tramuntana, des de la signatura d’un Manifest demanant el tancament i la cassolada de denúncia al costat del local, passant per la gran manifestació de rebuig i les campanyes “No volem feixistes ni al Clot ni en lloc” i “Esborrem el feixisme dels nostres barris”, així com les enganxines demanat “Tanquem el Tramuntana” i el repartiment de fulls demanant que no es votessin opcions feixistes com ara Plataforma per Catalunya, provocant un fort ressò mediàtic tant a la premsa escrita com als mitjans audiovisuals i xarxes socials.


Totes aquestes accions han posat sobre avís als veïns i veïnes de l’entorn, entre elles la propietària, que darrerament han estat denunciant-los a la Guàrdia Urbana pels aldarulls que provocaven dins i fora del local, sobre tot quan emetien partits de La Roja per televisió.

Mentre escric aquestes línies, arriba la notícia que volen obrir-lo en un nou espai situat al carrer Alcalà de Guadària, 22 a la Verneda. Els hem tret del Clot-Camp de l’Arpa i els traurem de la Verneda. Hem guanyat una batalla però la lluita continua.



NO VOLEM FEIXITES NI AL CLOT, NI A LA VERNEDA, NI EN LLOC

1 comentari: