dilluns, 5 de setembre del 2011

QUI LA TÉ MENYS PETITA?

Altíssima tassa de desocupació, increment de la pobresa, desmantellament de l’Estat de Benestar, fortes retallades socials, corrupció, avanç dels postulats xenòfobs, gestió de la crisi amb receptes del liberalisme  econòmic més conservador,  govern plegat als designis dels mercats...

Davant de tot això, a les pròximes eleccions del 20 de novembre es preveu una nova i àmplia derrota de l’esquerra. Una esquerra que està demostrant, una vegada més, poca generositat ja que tot preveu que aniran el 20N a veure “qui la té menys petita”.

La desafecció política, la indignació manifestada al moviment 15M, l’enfonsament del poder territorial socialista, tant a les comunitats autònomes com a les diputacions i ajuntaments, fa necessari la concreció  d’un ampli acord de totes les forces progressistes i d’esquerres, partits, organitzacions, entitats socials, intel·lectuals, societat civil en torn a un programa comú que sigui capaç d’il·lusionar i aglutinar a milers i milers d’homes i dones que portem molts anys esperant una altra forma de fer política, on les cadires i cadiretes, els egos personals i organitzatius es pleguin de veritat a abanderar una resposta clara i contundent als mercats, a les polítiques que retallen drets socials, als porucs que s’acoquinen davant les demandes dels poderosos.

Si no ho fem ara, el 21 de novembre estarem comptant les misèries que hagi tret cadascú, intentant arribar a acords ràpids per poder tenir grup parlamentari, encara que sigui de forces diverses, on continuaran les discussions sobre quantes cadiretes correspon a cada grupet, on els egos tornaran a estar per damunt de les necessitats, on continuaran discutint sobre “qui la té menys petita”.

2 comentaris:

  1. Hola Alfons:

    Veig que reprens amb forces el teu blog després de les vacances. M'ha agradat aquest article, sobretot la clarivident imatge de comparar qui la té menys llarga! Chapeau. Dubto, però, que els partits d'esquerra es plantegin seriosament l'opció de presentar-se plegats. D'aquí al novembre, em sembla que només ens queda esperar a veure si els del PP la foten molt grossa perquè es pugui considerar que encara hi ha partit.
    Ens veiem, company!

    ResponElimina