diumenge, 11 de desembre del 2011

SÓC UN EUROPEISTA CONVENÇUT

Estic convençut de la idea d’una Europa unida. D’una Europa democràtica, social i de dret, és a dir, amb govern i parlament elegits democràticament pel conjunt de ciutadans i ciutadanes europeus, amb capacitat de defensar, amb una sola veu, els interessos del continent; on els estats renuncien a una part de la seva sobirania, com ara la política fiscal, la política exterior i la defensa. On els pobles sense estat siguin reconeguts com a realitats nacionals.

Sóc partidari d’una Europa on les persones siguin el centre de totes les iniciatives. On la gent no tingui cap restricció de moviment al seu territori; on la igualtat d’oportunitats estigui assegurada; on els poders públics garanteixin l’accés a la sanitat i l’educació de manera universal i gratuïta; on les polítiques públiques, industrials i agràries s’orientin a aconseguir el benestar de les persones, amb competitivitat i eficiència a la gestió, i un repartiment equitatiu de la riquesa. Una Europa sostenible social i ecològicament.

Una Europa que faci front a l’especulació i als xantatges dels mercats. Que persegueixi el frau i la fuita de capitals, que acabi amb els paradisos fiscals. On cap governant de cap país pugui imposar els seus interessos a la resta.

Una Europa a la Constitució de la qual figuri el dret de les persones a ser felices. On tothom sigui igual davant la llei. Una Europa en pau amb el seu entorn, solidària, oberta. Una Europa que pugui mirar als ulls a la resta de països.

Sóc un europeista convençut, per això no em resigno i vull passar a l’acció perquè sigui una realitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada